Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Amstel Gold Race gaan niet door
woensdag 18 maart 11:00

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de Amstel Gold Race, de Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 19 april en ook de Toerversie Amstel Gold Race op zaterdag 18 april te annuleren in verband met de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus.

Koersdirecteur Leo van Vliet: “De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens het Amstel Gold Race weekend werkzaam is staan altijd voorop. Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing om te nemen en we vinden het ontzettend jammer. De organisatie van de Amstel Gold Race werkt een heel jaar toe naar dit mooie evenement en we begrijpen dat het teleurstellend is voor alle deelnemers, of dat nu de profs of de toerfietsers zijn. Maar we kunnen niet anders dan deze keuze maken. We volgen de adviezen van de veiligheid- en gezondheidsinstanties en de Amstel Gold Race komt te vroeg om te kunnen garanderen dat het een onbezorgde editie wordt.”

Toerversie op 18 april

Ook de Toerversie op zaterdag 18 april waar 15.000 toerfietsers jaarlijks aan deelnemen wordt geannuleerd. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden van een andere datum. Deelnemers ontvangen hier binnenkort nadere berichtgeving over.

Er wordt op dit moment met alle betrokkenen gekeken naar een alternatieve datum voor de Toerversie Amstel Gold Race. Gezien de omvang van de situatie kan het nog even duren voordat er meer bekend is over een alternatieve datum en verdere stappen. We kunnen jou als deelnemer nu (nog) niet verder informeren. Zodra er meer informatie bekend is, zullen we contact met je opnemen over de verdere stappen.

We hopen op een ieders begrip voor de ontstane situatie. Je hoeft als deelnemer voorlopig zelf geen actie te ondernemen, wij nemen contact met hen op.

Mensen welke een hospitality arrangement hebben afgenomen voor de zaterdag en/of de zondag zullen apart benaderd worden.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Het weer in Limburg
maandag 21 september 12:18 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 20.0 °C OZO 1 Min: 8 Max: 23
Evenementen